
2023 yılına girilmesine günler kala Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil.
20. Şura kararlarından olan “Alan Değişikliğinin Rutin bir takvim içerisine alınması “ ile Her yıl düzenli şekilde yapılan alan değişikliği takvimi, şimdiye kadar bakanlık tarafından açıklanmış olması gerekirdi. Öğretmenler bakanlığın neden sessiz kaldığını merak ediyorlar.
2022 yılında yapılan Kik toplantısında, bakanlık yetkilileri ve yetkili sendika Ebs ile varılan mutabakata göre; 2023 yılı diplomaya dayalı alan değişikliği takvimi Aralık ayının son haftasında yayınlanması gerekiyordu.
Bakanlığın 30 Aralık tarihine kadar alan değişikliği takvimini yayınlaması, alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin taleplerini karşılaması beklenmektedir.
Alan değişikliği klavuzu bir an önce yayınlanmalıdır ve yeterli kontenjan açılarak alan değişikliği işlemleri tamamlanmalıdı.
70 75 ile atanan öğretmen 90 ile atanan branşa geçiş hakkı verilmesi akıl tutulması ve o branşa aday öğretmenlerin emeğine ihanettir.
Bu hafta yayınlanmalıdır artık
Her ay bir öğretmen ataması, yok il içi yok il dışı yok özür grubu yok alan degikligi yok norm dışı ataması zurt pirt öğrencilerin öğretmeni değişiyor! Haziran sonunda bir anda tüm atamalar yapılmalı ve yıl boyu öğrencilerin Öğretmenleri değişmemeli!
Sendika başkanının takvim yakında açıklanacak açıklamasının üzerinden günler, haftalar geçti ama hala ses seda yok. Resmen ağızlara bir parmak bal çalarak, bazı sitelerinde takvim böyle olacak gibi haberlerle nabız yoklayarak yine şubat ayına bırakma niyetindeler süreci :-/
Peki ya 90la atanan 70le atanılan bölüme geçmek istiyorsa.Örneğin ben 90 la atandım fizik öğretmeniyim ve alan değiştirmek istiyorum
Bekleyen öğretmenlerden biri de benim tüm normlar gösterilerek yapılmasını istiyorum
Bekliyorum
????????????????????????????????????????
2003 mezunuyum ve o sene diplomalarımızda yan alan yazılmadı maalesef bu yüzden eğitimim olsa da istediğim alan değişikliği yapamıyoruz bunun için bşr çalışma var mı acaba?
Yarın geliyormuş klavuz İnşallah bakanlığı arayalım
Kesin bilgi mi hocam?
Saat 20.00 oldu hala ses seda yok hocam. Bilginin kaynağı nedir acaba?
Geçen sene aralığın son haftası Perşembe geldi bakalım aynısı mı olacak
Alan değişikliği zaten il içinde yapılıyor. Takvim geç açıklansa ön başvuru aşaması ocak ilk haftasında (2-6 ocak), atama süreci de 23-27 ocak tarihinde yapılıp şubat ayında yeni görev yerlerimizde ikinci döneme başlayacak şekilde yapılabilir diye düşünüyorum. Takvim geç açıklansa bile atamalar mart ayına kalmasın.
Bekliyoruz ama ses yok haber yapın lütfen
Alan değişikliği ile ilgili öğretmenler müjdeli haber bekliyor. Lütfen destek olun